ecavas
COORDONATOR - AGENTIA SPATIALA ROMANA
  • Agentia Spatiala Româna (ASR) a fost înfiintata în 1991 si reorganizata prin Hotarare a Guvernului în 1995 ca institutie publica finantata integral extrabugetar în sistemul Ministerului Cercetarii si Tehnologiei (în prezent Ministerul Educatiei si Cercetarii); ASR este coordonatorul la nivel national al activitatilor din domeniul spatial.
  • Misiunea principala a Agentiei Spatiale Romane este promovarea si coordonarea dezvoltarii în domeniu si reprezentarea Guvernului în programele de cooperare internationala. Agentia este autorizata sa înfiinteze centre de cercetare si dezvoltare orientate în functie de obiectivele Programului Spatial National.
  • Agentia desfasoara propriile proiecte de cercetare stiintifica si dezvoltare. Una dintre principalele responsabilitati ale ASR este coordonarea si integrarea activitatilor Programului national de cercetare si dezvoltare în domeniul spatial.
  • Agentia coordoneaza proiectele de cercetare în urmatoarele domenii: stiinte spatiale de baza, structuri si tehnologii spatiale, microgravitatie, comunicatii, informatica, educatie, observarea Terrei si aplicatii ale teledetectiei, stiintele vietii si medicina. Incepand cu 2001, Agentia Spatiala Romana este autoritatea contractanta pentru Programul National AEROSPATIAL. Din anul 2004, ASR conduce ca presedinte executiv Grupul interministerial pentru cercetare in domeniul securitatii. ( HG nr. 1574 din 30-09-2004)
PARTENER 1 - INSTITUTUL NATIONAL DE HIDROLOGIE SI GOSPODARIRE A APELOR
  • Activitatea institutului se caracterizeaza printr-o dinamica a preocuparilor aflate in permanenta concordanta cu cea a cerintelor ce au evoluat de-a lungul anilor, astfel incat in prezent se dispune de o larga experienta acumulata de-a lungul timpului ce ajuta mult la abordarea noilor probleme cu care se confrunta domeniul gestionarii durabile a resurselor de apa si corelarii cu cerintele legislatiei europene in conditiile integrarii Romaniei in Uniunea Europeana.
  • Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor are deopotriva atributii de activitati de servicii si de cercetare-dezvoltare pe o arie larga de expertiza care acopera practic toate domeniile hidrologiei (în regim natural si amenajat al apelor), precum si ale gospodaririi apelor.
PARTENER 2 - UNIVERSITATE DIN BUCURESTI
  • Universitatea din Bucureşti (fondată în 1864) este o instituţie de invăţământ superior de stat din Bucureşti, România. Universitatea din Bucureşti este un important şi influent actor în cadrul comunităţii, în sfera educaţiei superioare şi a cercetării. Face parte dintr-o colectivitate intelectuală globală care activează în sensul protejării şi perpetuării valorilor academice, precum şi al promovării diversităţii şi a colaborărilor internaţionale. Fiind una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ superior din România, poartă cu ea atât responsabilitatea cât şi obligaţia de a servi drept deschizător de drumuri şi model.
  • În cei 146 de ani de existenţă Universitatea Bucureşti a dobândit un solid prestigiu naţional şi internaţional, fiind prima instituţie academică românească aflată în topul celor mai bune 600 de universităţi ale lumii. Mulţi dintre absolvenţii Universităţii s-au afirmat ca personalităţi de seamă: profesori şi cercetători la majoritatea marilor universităţi ale lumii, membrii ai Academiei Române şi ai unor academii din alte ţări, scriitori, politicieni (parlamentari, miniştri, prim-miniştri, preşedinţi), diplomaţi etc.
  • Prin cercetare şi educaţie superioară, Universitatea din Bucureşti contribuie la dezvoltarea şi utilizarea cunoaşterii, la nivel naţional şi internaţional. U.B. va fi o universitate cu integritate academică şi preocupare pentru gîndire critică, un punct de reper semnificant în cadrul societăţii.
PARTENER 3 - ADARA MEDIA SRL
Prezentare | Parteneri | Obiective | Echipa | Rezultate | Rapoarte | Contact
Copyright 2010 - Adara Media SRL